zaterdag 10 mei 2014

Boekenlegger met Te Gekke krijtjes voor de workshop

Hieronder de beschrijving, zoals ik hem heb geleverd voor de workshop.

Nodig:
Wit papier
Gekleurd papier
Snijmachine (of schaar/snijmesje, liniaal en potlood)
Embossingfolder
Stempels en inkt
Lijm

Snij een strook wit papier van 5 bij 17 cm, bewerk dit op jouw manier met de Te Gekke Krijtjes. Op het voorbeeld met de gele achtergrond is gewerkt met een embossingfolder.

Je legt de strook wit papier op een opengeslagen embossingfolder op de kant waar de details van de folder uitsteken (hoger liggen). In het voorbeeld is gebruik gemaakt van geel (uit de basisset), oranje (uit de basisset) en donkergroen (uit de pastelset) krijt.

Begin altijd met de lichtste kleur.

Wrijf met de platte kant van het gele krijtje over je papier over de embossingfolder, vervolgens met het oranje en daarna met het donkergroene krijtje.

Het is best lastig om de strook papier tijdens dit werk continu op dezelfde plaats te houden, dus sta niet raar te kijken als er wat verschuift. Het is niet de bedoeling, maar je zult zien dat er nog steeds een leuk effect ontstaat als je gewoon verder gaat met een verschoven papier.

Als de kleuren voldoende zijn aangebracht (vind je de kleuren zelf voldoende?), neem dan een tissue en vorm daar een prop van. Neem wat geurloze terpentine op op je tissue en strijk bij twijfel het te veel aan terpentine af aan je onderpapier.

Meng je kleuren op je strook wit papier en blijf wrijven totdat je het resultaat oké vindt.

Je kunt nu nog met stempels je boekenlegger verfraaien. Hou er rekening mee dat als je de boekenlegger wilt gebruiken, dat je je werk dan niet te dik maakt. Je kunt eventueel wel nog iets opplakken, het risico bestaat dan wel dat die niet makkelijk in je boek blijft zitten.

Als je het mooi vindt, dan kun je de randen van je bewerkte strook papier langs een stempelkusssen halen (dat is met het voorbeeld ook gedaan).

Snij nu een strook gekleurd papier in een kleur die je mooi bij je werk vindt passen. De afmetingen van deze strook zijn 5,5 bij 17,5 cm. Lijm je werk op de gekleurde strook

2 opmerkingen: